Anticonceptie

Welke methode past het beste bij jou?

De verloskundige bespreekt altijd het onderwerp anticonceptie met je in het kraambed, zodat je rustig kan nadenken over welke methode het beste bij jou past. Ze geeft je advies en begeleid je in het maken van een keuze. De keuze is o.a. afhankelijk of je borst-of flesvoeding geeft.
Alle vormen van anticonceptie kunnen worden voorgeschreven door de verloskundigen van Lavita. Mocht je kiezen voor een spiraal: in elke team 1 gespecialiseerd verloskundige die bevoegd is een spiraal te plaatsen. Vanaf 10 weken na je bevalling kan een spiraal geplaatst worden.

6 weken na de bevalling kun je contact met ons opnemen voor een afspraak. De spiraal zelf wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Het plaatsen ervan door de verloskundige wordt door Zilveren Kruis vergoed. Indien je elders verzekerd bent, kun je dit het beste navragen bij je zorgverzekeraar. Indien je verzekeraar de plaatsing van het spiraal niet vergoedt, kun je een spiraal bij ons laten plaatsen voor € 58,-

In principe is het na de plaatsing van een spiraal niet noodzakelijk om een echo te maken; de zorgverzekeraar vergoedt deze echo niet. Echter kun je hier wel voor kiezen. De kosten voor deze echo bedragen € 35,-. Dit kan een vaginale echo zijn.

Zes weken na het plaatsen van een spiraal, krijg je een nacontrole bij de verloskundige die de spiraal heeft geplaatst. Uiteraard kun je altijd bellen met vragen of het contactformulier invullen; in dat laatste geval nemen wij contact met jou op.

Voor meer informatie kun je ook kijken op http://www.anticonceptie.nl

Stel een vraag of meld je direct aan

Lavita Verloskundigenpraktijk


Mededeling: vanaf 1 november zijn er drie teams, namelijk groen, blauw en paars

 

Beste zwangere, partner en familieleden,

In onze praktijk krijgen veel zwangere vrouwen hun verloskundige zorg. We willen kwalitatief goede zorg leveren; om dat te blijven doen zullen we jullie per 1 november 2018 niet meer in twee teams, maar in drie teams begeleiden. Dat betekent dat je als zwangere de zorg ontvangt van drie verloskundigen. De zwangere vrouwen van team groen en blauw mogen zelf kiezen of zij in het team blijven, of dat zij naar team paars overstappen. Ongeveer 1 van de 3 zwangeren van team groen zal naar het paarse team gaan. Hetzelfde geldt voor het blauwe team: 1 van de 3 zwangeren maakt de overstap naar het paarse team.

De drie teams bestaan uit volgende verloskundigen (voor foto’s zie website)

Groen
Nasim Yadegari
Britte van Weert
Paula Scholing

Blauw
Katleen Fissers
Kris Velink
Monique Vijn – Bakker

Paars
Janneke Gitsels
Tania Kingma
Floor Victor

Kun je ons zo spoedig mogelijk laten weten naar welk team je voorkeur uitgaat? Je kunt je keuze mailen, je kunt het ook tegen de verloskundige of de assistente zeggen als je op de praktijk bent.

Hartelijke groet,
Team Lavita
075-6502174
info@lavita-verloskundigen.nl
www.verloskundigenzaandam.nl