Team Blauw

Wij, de verloskundigen van Lavita, vinden persoonlijke zorg erg belangrijk. Om dit te realiseren, werken we in drie teams: team groen, team blauw en team paars.

Graag stelt Team Blauw zich hieronder voor.

Algemene informatie

Team Blauw bestaat uit vier verloskundigen (waar er op dit moment 1 verloskundige van met zwangerschapsverlof is), namelijk:

  • Kris Velink
  • Carola Kuijpers
  • Hannah de Klerk

Zij hebben spreekuur op:

  • Dinsdag middag en avond
  • Woensdag ochtend en middag
  • Vrijdag ochtend en middag

Bij spoedgevallen of ten tijden van de bevalling is Team Blauw te bereiken op: 085-0801539 Optie 2

Wil je graag bij Team Blauw onder zorg? Geef dit aan bij de assistente bij de aanmelding.

Team Blauw

De Verloskundigen

Kris Velink, BSC

Kris Velink, BSC

Verloskundige sinds 2009

"Ik geniet enorm als ik door de Zaanstreek rij terwijl de zon schijnt om alle kraamvisites langs te gaan. Persoonlijke zorg met een lach en soms een traan."

Lees meer over Kris

Ik mag mezelf met veel trots verloskundige noemen sinds 2009. Sindsdien geniet ik van dit mooie vak met volle teugen. Ik geniet enorm als ik door de Zaanstreek rij terwijl de zon schijnt om alle kraamvisites langs te gaan. Persoonlijke zorg met een lach en soms een traan.

Daarnaast ben ik moeder van 2 prachtige kinderen, dochter Kensi (2017) en zoon Cody (2019).
De combinatie moeder zijn en werken maakt mij een gelukkig mens. Als kers op de taart maak ik graag mooie reizen, ga ik naar festivals en geniet ik van avondjes met vrienden. Lekker de natuur in met man en kinderen is ook een favoriet. Al met al genoeg te doen.

Ik hoop jullie tegen te komen en een mooie bijdrage te kunnen leveren aan jullie zwangerschap.

Carola Kuijpers, BSC

Carola Kuijpers, BSC

Verloskundige sinds 2019

"Wat is het een prachtig vak: geen zwangere, barende of kraamvrouw is hetzelfde. Ik hecht veel waarde aan ieder zijn individuele wensen."

Lees meer over Carola

Sinds september 2020 ben ik het nieuwe gezicht bij Lavita. De geboortezorg heeft mij altijd geïnteresseerd. Als jong meisje, wilde ik kraamverzorgster worden. Tijdens mijn stage in de kraamzorg kwam ik in aanraking met de verloskundige en toen bedacht ik mij wat ik echt wilde worden. Ik wilde geen kraamverzorgster maar verloskundige! Dit was mijn drijfveer om door te leren.

Eerst heb ik de opleiding tot algemeen verpleegkundige gevolgd en deze heb ik in 2011 afgerond. Al snel werkte ik op de kraamafdeling en verloskamers van het OLVG-West. Daar heb ik de kans gegrepen om mij te specialiseren als obstetrie-verpleegkundige, zodat ik de vrouw en partner kon bijstaan tijdens de bevalling en de verloskundige, arts en gynaecoloog kon assisteren. Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt, het kon soms hectisch zijn, maar we deden het altijd samen als team. Toch miste ik als obstetrie-verpleegkundige het contact met de mensen. Ik zag de vrouwen en partner vaak alleen tijdens de baring en daarna niet meer. Dat terwijl ik het juist erg leuk vind om een band op te bouwen met de toekomstige ouders. Ik ben daarom in september 2015 gestart met de opleiding tot verloskundige in Amsterdam.

In mei 2019 ben ik beëdigd tot verloskundige en nu ruim een jaar werkzaam als verloskundige. Ik heb gewerkt bij verschillende praktijken in de Zaanstreek en Kennemerland. En wat is het een prachtig vak: geen zwangere, barende en kraamvrouw is hetzelfde. Geen dag is hetzelfde en dat maakt mijn vak elke dag weer leerzaam en interessant. Ik hecht veel waarde aan ieder zijn individuele wensen.

Hannah de Klerk, MSC

Hannah de Klerk, MSC

Verloskundige sinds 2017

"Ik pas mijn begeleiding aan op jullie wensen: wil je thuis in bad of in het ziekenhuis met pijnstilling bevallen? Wat jullie ook kiezen, ik informeer en ondersteun jullie."

Lees meer over Hannah

De zwangerschap, de geboorte en het leren kennen van jullie pasgeboren kindje is een speciale periode. Het is een eer om daar als verloskundige zo dichtbij te mogen staan. Meestal is er veel blijdschap, maar soms ook verdriet of zorgen. In al die momenten doe ik mijn best jullie zo goed mogelijk te begeleiden.

Het mooiste aan ons vak vind ik de verschillen tussen alle gezinnen die ik leer kennen. Geen mens, gezin, bevalling of ervaring is hetzelfde. Ik pas mijn begeleiding aan op jullie wensen: wil je thuis in bad of in het ziekenhuis met pijnstilling bevallen? Wat jullie ook kiezen, ik informeer en ondersteun jullie.

Naast het werk als verloskundige ben ik cultureel antropoloog en doe ik promotieonderzoek aan het VUMc naar zorg voor vrouwen die in het verleden seksueel geweld hebben meegemaakt.