منع الحمل

Welke methode past het beste bij jou?

De verloskundige bespreekt altijd het onderwerp anticonceptie met je in het kraambed, zodat je rustig kan nadenken over welke methode het beste bij jou past. Ze geeft je advies en begeleid je in het maken van een keuze. De keuze is o.a. afhankelijk of je borst-of flesvoeding geeft.
Alle vormen van anticonceptie kunnen worden voorgeschreven door de verloskundigen van Lavita. Mocht je kiezen voor een spiraal: in elke team 1 gespecialiseerd verloskundige die bevoegd is een spiraal te plaatsen.

8-10 weken na de bevalling kun je contact met ons opnemen voor een afspraak. De spiraal zelf wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Het plaatsen ervan door de verloskundige wordt door Zilveren Kruis vergoed. Indien je elders verzekerd bent, kun je dit het beste navragen bij je zorgverzekeraar. Indien je verzekeraar het niet vergoedt, kun je een spiraal bij ons laten plaatsen voor € 58,-

In principe is het na de plaatsing van een spiraal niet noodzakelijk om een echo te maken; de zorgverzekeraar vergoedt deze echo niet. Echter kun je hier wel voor kiezen. De kosten voor deze echo bedragen € 35,-. Dit is een vaginale echo.

Zes weken na het plaatsen van een spiraal, krijg je een nacontrole bij de verloskundige die de spiraal heeft geplaatst. Uiteraard kun je altijd bellen met vragen of per contactformulier invullen; in dat laatste geval nemen wij contact met jou op.

Stel een vraag of meld je direct aan