Team Groen

Wij, de verloskundigen van Lavita, vinden persoonlijke zorg erg belangrijk. Om dit te realiseren, werken we in twee teams: team groen en team paars.

Graag stelt Team Groen zich hieronder voor.

Algemene informatie

Team Groen bestaat uit drie verloskundigen die je kunt verwachten tijdens het spreekuur, namelijk:

  • Britte van Weert
  • Hannah de Klerk
  • Naomi van Frederikslust

Onze diensten voor bevallingen en spoed delen we met Team Paars. Het kan dus zijn dat je bij spoed of je bevalling iemand van het andere team treft.

Daarnaast ben je ook van harte welkom op het inloopspreekuur op de dinsdagochtend tussen 9.00-11.00. Deze wordt door onze gespecialiseerde verpleegkundige Ingrid gedaan.

Zij hebben spreekuur op:

  • Maandag ochtend en middag
  • Inloopspreekuur Dinsdag ochtend (9.00-11.00)
  • Woensdag ochtend (op Zaans Kleurrijk) en middag
  • Donderdag middag en avond
  • Vrijdag ochtend en middag

Bij spoedgevallen of ten tijden van de bevalling is Team Groen te bereiken op: 085-0801539 Optie 1.

Wil je graag bij Team Paars onder zorg? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Team Groen

De Verloskundigen

Britte van Weert, BSC

Britte van Weert, BSC

Verloskundige sinds 2015

"Mijn begeleiding is persoonlijk, oprecht, nuchter en (uiteraard wanneer de situatie daarnaar is) met een gezonde dosis humor. Ik hoop mijn begeleiding altijd zo goed mogelijk aan te passen naar jullie wensen en probeer altijd te kijken naar wat er mogelijk is binnen de medische kaders"

Wat ben ik gek op mijn vak! Ik maak mensen op hun puurst mee, wat telkens weer een eer is. Ik zie de kracht van de vrouw van dichtbij en maak naast de geboorte van een baby, ook de geboorte van nieuwe ouders mee. Ik ben er voor jullie beide in de mooie, maar ook de moeilijke momenten.

Mijn begeleiding is persoonlijk, oprecht, nuchter en (uiteraard bij gepaste momenten) met een gezonde dosis humor. Ik hoop mijn begeleiding altijd zo goed mogelijk aan te passen naar jullie wensen en probeer altijd te kijken naar wat er mogelijk is binnen de medische kaders, zodat jullie een zo’n fijn en gezond mogelijke zwangerschaps, baring en kraamtijd hebben.

Binnen verloskunde heb ik mij gespecialiseerd in seksuologie (Klik hier voor meer informatie) Ik vind het belangrijk om ook vrouwen te begeleiden die op dit gebied moeite hebben.

En als kers op de taart ben ik in 2024 moeder geworden van onze lieve dochter Belle.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Naomi van Frederikslust, Bsc

Naomi van Frederikslust, Bsc

Verloskundige sinds 2022

"Wat is het wonderbaarlijk dat een vrouwenlichaam in staat is om nieuw leven te laten creëren, te laten ontwikkelen tot een mens en op de wereld te zetten. Dit proces heeft mij van jongs af aangegrepen en heeft mij ertoe gezet om verloskunde te studeren in Amsterdam."

Wat is het wonderbaarlijk dat een vrouwenlichaam in staat is om nieuw leven te laten creëren, te laten ontwikkelen tot een mens en op de wereld te zetten. Dit proces heeft mij van jongs af aangegrepen en heeft mij ertoe gezet om verloskunde te studeren in Amsterdam.

Na hard werken, veel stages en veel contact met vrouwen is het nu mijn tijd om jullie te mogen begeleiden. Wat ben ik dankbaar om deel te zijn van zo’n groot en mooi life-event. Ik vind het belangrijk om, ondanks elke vrouw een ander individu is, gelijkwaardige zorg na te streven, aangepast op persoonlijke wensen. 

Rondom de zwangerschap, tijdens de bevallen en het kraambed is het mijn taak om jullie zo goed en fijn mogelijk te begeleiden en daarom is er ruimte om van alles te vragen en te bespreken. Er is tijd om onzekerheden uit te spreken, maar ook om mooie momenten samen te delen. Ik hoop jullie snel te zien!

Hannah de Klerk, MsC

Hannah de Klerk, MsC

Verloskundige sinds 2017

"Ik pas mijn begeleiding aan op jullie wensen: wil je thuis in bad of in het ziekenhuis met pijnstilling bevallen? Wat jullie ook kiezen, ik informeer en ondersteun jullie."

De zwangerschap, de geboorte en het leren kennen van jullie pasgeboren kindje is een speciale periode. Het is een eer om daar als verloskundige zo dichtbij te mogen staan. Meestal is er veel blijdschap, maar soms ook verdriet of zorgen. In al die momenten doe ik mijn best jullie zo goed mogelijk te begeleiden.

Het mooiste aan ons vak vind ik de verschillen tussen alle gezinnen die ik leer kennen. Geen mens, gezin, bevalling of ervaring is hetzelfde. Ik pas mijn begeleiding aan op jullie wensen: wil je thuis in bad of in het ziekenhuis met pijnstilling bevallen? Wat jullie ook kiezen, ik informeer en ondersteun jullie.

Naast het werk als verloskundige ben ik cultureel antropoloog en doe ik promotieonderzoek aan het VUMC naar zorg voor vrouwen die in het verleden seksueel geweld hebben meegemaakt.

Bij Ziekte of Afwezigheid

Bij ziekte of afwezigheid kun je Janneke tegen komen, ook zie je haar op het inloopspreekuur op de dinsdagochtend tussen 9.00-11.00u

Paula Scholing, MSC

Paula Scholing, MSC

Verloskundige sinds 2017

"Veilig, betrouwbare en professionele zorg met een gezond portie humor op gepaste momenten; dat is wat ik jullie met enthousiasme wil bieden in de begeleiding rondom jullie zwangerschap, bevalling en kraamtijd."

Veilig, betrouwbare en professionele zorg met een gezond portie humor op gepaste momenten; dat is wat ik jullie met enthousiasme wil bieden in de begeleiding rondom jullie zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Het proces van een groeiende buik en het daarbij groeiende vertrouwen van jullie als ouders in de zwangerschap en uiteindelijk de bevalling, is voor mij als verloskundige erg gaaf om mee te maken. Iedere keer weer!

Gedurende deze bijzondere tijd zullen jullie eigen ideeën en wensen ontwikkelen. Het is voor mij telkens weer een mooie uitdaging om onze verloskundige zorg, gesteund door de huidige medische ontwikkelingen, geheel op jullie eigen persoonlijke voorkeuren te laten aansluiten. Tot ziens bij Lavita!

Tijdelijk Afwezig

Ivm zwangerschapsverlof is onderstaande collega tijdelijk afwezig