Team Groen

Wij, de verloskundigen van Lavita, vinden persoonlijke zorg erg belangrijk. Om dit te realiseren, werken we in twee teams: team groen en team paars.

Graag stelt Team Groen zich hieronder voor.

Algemene informatie

Team Groen bestaat uit vier verloskundigen, namelijk:

  • Nasim Yadegari – Bodbar
  • Britte van Weert
  • Paula Scholing
  • Naomi van Frederikslust

Daarnaast is Janneke Gitsels tevens de verloskundige die je kunt tegen komen op het inloopspreekuur op de dinsdagochtend tussen 9.00-11.00.

Zij hebben spreekuur op:

  • Maandag ochtend en middag
  • Inloopspreekuur Dinsdag ochtend (9.00-11.00)
  • Woensdag ochtend (op Zaans Kleurrijk) en middag
  • Donderdag middag en avond
  • Vrijdag ochtend en middag

Bij spoedgevallen of ten tijden van de bevalling is Team Groen te bereiken op: 085-0801539 Optie 1

Wil je graag bij Team Groen onder zorg? Geef dit aan bij de assistente bij de aanmelding.

Team Groen

De Verloskundigen

Nasim Yadegari, Msc

Nasim Yadegari, Msc

Verloskundige sinds 2006

"Een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven is wel het krijgen van een kind. Wat uiteraard geweldig is maar ook gepaard kan gaan met spanning en onzekerheden. Ik zie het als mijn taak om onze zwangeren hierin zo goed mogelijk te begeleiden."

Een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven is wel het krijgen van een kind. Wat uiteraard geweldig is maar ook gepaard kan gaan met spanning en onzekerheden. Ik zie het als mijn taak om onze zwangeren hierin zo goed mogelijk te begeleiden. Hierbij vind ik het belangrijk dat een zwangere zich thuis voelt bij Lavita. Dat betekent dat ze zich veilig en gehoord voelt. De zwangerschapscontroles zijn daarom niet enkel medisch van belang maar ook om jou beter te leren kennen zodat we je zo goed mogelijk kunnen begeleiden.

Ik ben geboren in Teheran (Iran) en woon sinds mijn 10e levensjaar in Nederland. Na mijn afstuderen in 2006 in Amsterdam ben ik direct gaan werken in de Zaanstreek. De gemengde populatie sprak mij erg aan. In 2008 heb ik samen met Janneke Lavita opgericht.

Lavita staat voor hoogkwalitatieve zorg en om dat te kunnen waarborgen zijn de meeste verloskundigen van Lavita academisch geschoold. Zelf heb ik de master evidence based midwifery afgerond in 2012 en doe ik naast mijn werk als verloskundige ook promotieonderzoek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Ik ben getrouwd en mijn man en ik hebben 2 prachtige kinderen, dochter Nora en zoon Milad.

Ik kijk uit jullie bij Lavita te verwelkomen en met jullie toe te leven naar de komst van jullie kind!

Britte van Weert, BSC

Britte van Weert, BSC

Verloskundige sinds 2015

"Mijn begeleiding is persoonlijk, oprecht, nuchter en (uiteraard wanneer de situatie daarnaar is) met een gezonde dosis humor. Ik hoop mijn begeleiding altijd zo goed mogelijk aan te passen naar jullie wensen en probeer altijd te kijken naar wat er mogelijk is binnen de medische kaders"

Wat ben ik gek op mijn vak! Ik maak mensen op hun puurst mee, wat telkens weer een eer is. Ik zie de kracht van de vrouw van dichtbij en maak naast de geboorte van een baby, ook de geboorte van nieuwe ouders mee. Ik ben er voor jullie beide in de mooie, maar ook de moeilijke momenten.

Mijn begeleiding is persoonlijk, oprecht, nuchter en (uiteraard bij gepaste momenten) met een gezonde dosis humor. Ik hoop mijn begeleiding altijd zo goed mogelijk aan te passen naar jullie wensen en probeer altijd te kijken naar wat er mogelijk is binnen de medische kaders, zodat jullie een zo’n fijn en gezond mogelijke zwangerschaps, baring en kraamtijd hebben.

Binnen verloskunde heb ik mij gespecialiseerd in seksuologie (Klik hier voor meer informatie) Ik vind het belangrijk om ook vrouwen te begeleiden die op dit gebied moeite hebben. Naast verloskunde, heb ik een eigen praktijk (The Parent Jungle) die moeders helpt met het voorbereiden op het ouderschap en de kraamtijd.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Paula Scholing, MSC

Paula Scholing, MSC

Verloskundige sinds 2017

"Veilig, betrouwbare en professionele zorg met een gezond portie humor op gepaste momenten; dat is wat ik jullie met enthousiasme wil bieden in de begeleiding rondom jullie zwangerschap, bevalling en kraamtijd."

Veilig, betrouwbare en professionele zorg met een gezond portie humor op gepaste momenten; dat is wat ik jullie met enthousiasme wil bieden in de begeleiding rondom jullie zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Het proces van een groeiende buik en het daarbij groeiende vertrouwen van jullie als ouders in de zwangerschap en uiteindelijk de bevalling, is voor mij als verloskundige erg gaaf om mee te maken. Iedere keer weer!

Gedurende deze bijzondere tijd zullen jullie eigen ideeën en wensen ontwikkelen. Het is voor mij telkens weer een mooie uitdaging om onze verloskundige zorg, gesteund door de huidige medische ontwikkelingen, geheel op jullie eigen persoonlijke voorkeuren te laten aansluiten. Tot ziens bij Lavita!

Naomi van Frederikslust, Bsc

Naomi van Frederikslust, Bsc

Verloskundige sinds 2022

"Wat is het wonderbaarlijk dat een vrouwenlichaam in staat is om nieuw leven te laten creëren, te laten ontwikkelen tot een mens en op de wereld te zetten. Dit proces heeft mij van jongs af aangegrepen en heeft mij ertoe gezet om verloskunde te studeren in Amsterdam."

Wat is het wonderbaarlijk dat een vrouwenlichaam in staat is om nieuw leven te laten creëren, te laten ontwikkelen tot een mens en op de wereld te zetten. Dit proces heeft mij van jongs af aangegrepen en heeft mij ertoe gezet om verloskunde te studeren in Amsterdam.

Na hard werken, veel stages en veel contact met vrouwen is het nu mijn tijd om jullie te mogen begeleiden. Wat ben ik dankbaar om deel te zijn van zo’n groot en mooi life-event. Ik vind het belangrijk om, ondanks elke vrouw een ander individu is, gelijkwaardige zorg na te streven, aangepast op persoonlijke wensen. 

Rondom de zwangerschap, tijdens de bevallen en het kraambed is het mijn taak om jullie zo goed en fijn mogelijk te begeleiden en daarom is er ruimte om van alles te vragen en te bespreken. Er is tijd om onzekerheden uit te spreken, maar ook om mooie momenten samen te delen. Ik hoop jullie snel te zien!

Bij Ziekte of Afwezigheid

Bij ziekte of afwezigheid kun je Janneke tegen komen, ook zie je haar op het inloopspreekuur op de dinsdagochtend tussen 9.00-11.00u

Dr. Janneke Gitsels

Dr. Janneke Gitsels

Verloskundige sinds 1984

"Zowel de zwangerschap als ook de bevalling en het kraambed zijn bijzondere events in het leven; ik vind het een voorrecht om zwangere vrouwen (en hun partners) te begeleiden in de transitie naar het ouderschap."

Zowel de zwangerschap als ook de bevalling en het kraambed zijn bijzondere gebeurtenissen in het leven; ik vind het een voorrecht om zwangere vrouwen (en hun partners) te begeleiden in de transitie naar het ouderschap. Elke geboorte opnieuw ervaar ik als bijzondere gebeurtenis.

In 2008 heb ik met mijn lieve collega Nasim de praktijk Lavita opgezet. Vanaf het begin is kwalitatief goede zorg één van onze speerpunten; dat wil zeggen zorg die aansluit bij de huidige wetenschappelijke kennis van góede zorg tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed. Een ander speerpunt is dat elke vrouw, ongeacht haar culturele achtergrond of religie, levenscontext, het waard is om voor in te zetten. Ik geniet telkens weer van de (vertrouwens-)relatie met de individuele zwangere en haar naasten; continue begeleiding zoals één-op-één zorg is wat ik al langere tijd doe en waar ik energie uit haal.

Naast praktiserend verloskundige ben ik ook onderzoeker op het gebied van organisatie van verloskundige zorg en op het gebied van prenatale screening op aangeboren afwijkingen. In 2015 ben ik gepromoveerd, sindsdien mag ik me dr. Janneke Gitsels noemen.

Wat betreft privé: ik ben getrouwd, mijn man en ik hebben vier dochters en ondertussen vijf kleinkinderen met de zesde op komst. Zeer bijzonder was en is het  ook mijn dochters bij hun zwangerschappen, bevallingen en kraambedden te kunnen ondersteunen.

Tijdelijk Afwezig

Ivm omstandigheden is onderstaande collega tijdelijk afwezig