Over Ons

Lees hier hoe Lavita tot stand is gekomen. Waar wij voor staan en wat je van ons kunt verwachten.

Ons Verhaal

De praktijk is van start gegaan op 1 april 2008 met Janneke Gitsels en Nasim Yadegari. Sindsdien hebben we vele zwangeren en hun partners begeleid tijdens deze bijzondere en spannende tijd. Inmiddels is Lavita uitgegroeid tot een team verloskundigen waar we trots op zijn! Elke verloskundige met haar eigen specialisme en karakter, maar allen met een groot hart voor het vak. Omdat we laagdrempelige en persoonlijke zorg zo belangrijk vinden werken we daarom in teams. Wil je hier meer informatie over, klik hier.

Daarnaast hechten we als praktijk veel waarde aan “Evidence Based” handelen. Dit betekent dat we onze zorg steeds aanpassen naar nieuwe (wetenschappelijke) inzichten in de geboortezorg. We zijn zelf zeer actief in deelname aan verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Er werken meerdere academisch geschoolde verloskundigen bij Lavita waaronder een gepromoveerde. Dit is van belang voor goede zorg voor moeder en kind nu en in de toekomst. Ook zijn al onze verloskundigen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Verloskundigen.

Waar staan we voor?

Onze Missie en Visie

Missie

Ons primaire doel is uiteraard een gezonde moeder en kind. Maar er zijn nog vele andere aspecten die voor ons van belang zijn. Wat ons nog gelukkiger maakt is wanneer we een moeder en haar partner zien met hun pasgeboren kind welke trots en goed terug kijken op de bevalling en het gehele traject wat eraan vooraf ging.

Onze taak is dus niet alleen het verzorgen van het medische aspect maar ook een vrouw en haar partner zodanig voor te bereiden dat ze met vertrouwen de bevalling en de periode daarna tegemoet gaan. Dan kunnen we de zorg na de kraamweek met een goed gevoel afsluiten!

Wat mag je van ons verwachten?

Allereerst mag je hoogwaardige zorg van Lavita verwachten. We hebben goed geschoolde verloskundigen die ten alle tijden op de hoogte zijn van de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen in de geboortezorg. We nemen met grote regelmaat deel aan trainingen en bijscholingen.

Daarbij vinden we laagdrempeligheid ontzettend belangrijk. Wat we hiermee bedoelen is het feit dat jullie ten alle tijden contact met ons mogen opnemen. Geen één vraag is te veel en we staan letterlijk dag en nacht voor jullie klaar.

Ook vinden we het belangrijk dat jij de zorg krijgt die je nodig hebt. Als je vaker gezien wilt worden of liever juist wat langer tussen de afspraken wilt hebben valt dit altijd te bespreken en kijken we graag naar de mogelijkheden. Sommige stellen vinden het fijn om één vast gezicht te zien in de zwangerschap, ook dit is mogelijk.

Daarnaast kan het ook zijn dat je voor medische redenen onder de zorg loopt van de gynaecoloog. Sommige vrouwen vinden het prettig om naast de controles bij de gynaecoloog ook bij Lavita te blijven komen, ook hier denken we graag in mee en in een aantal gevallen is het zelfs mogelijk om een gedeeld zorgpad te realiseren in overleg met de gynaecoloog.

Ervaringen van Zwangeren

Wat vinden onze zwangeren van Lavita?

“Lavita is een warme verloskundigenpraktijk. Met zeer veel aandacht voor de wensen van de cliënt. Ik ben 3x thuis bevallen met de hulp van geweldige verloskundigen. Lief, zorgzaam en betrouwbaar!
Ik heb me altijd begrepen gevoeld en ik heb nooit getwijfeld aan de deskundigheid.
Ik was daar in zeer goede handen!
Ze staan voor je klaar, hoe druk het ook kan zijn!”

“Lavita verloskundigenpraktijk is wat mij betreft super! Je wordt goed ondersteund tijdens je zwangerschap. Je kan terecht met al je vragen en je wordt direct doorgestuurd naar de gynaecoloog bij twijfel. Er wordt gezorgd dat je alle dames van je eigen team hebt gezien, zodat je weet wie je bij kan staan tijdens de bevalling. Dit vond ik erg prettig. Ik heb een gezellige tijd gehad bij Lavita.

Mocht er ooit een tweede komen, dan kom ik zeker terug.”

“Wat ons echt versteld heeft staan is de betrokkenheid van de verloskundigen en de professionaliteit. Het noodnummer dat we regelmatig hebben geraadpleegd, is door jullie nooit als teveel of vervelend ervaren. Jullie waren altijd bereikbaar.
Het maakte niet uit welke dienst er al voor jullie op zat; een huisbezoek met passie en betrokkenheid voor de nazorg vonden we heel fijn. Echt persoonlijke aandacht in plaats van haasten en weer door naar de volgende “klant”. Wij kunnen Lavita dan ook echt uit eigen ervaring aanraden!”

De waardering die jullie verdienen is niet in woorden te beschrijven. Team groen heeft mij begeleid en ik kan niets anders zeggen dat ze geweldig zijn. De begeleiding en ondersteuning was heel professioneel maar tegelijkertijd zo warm en lief. Naar mijn inzien is dat de juiste manier om te gaan met een zwangere vrouw.

Ik kan niet meer als lof over alle meiden praten, ze zijn allemaal stuk voor stuk enorm dienstbaar en nemen echt de tijd voor je. Geen vraag is dan ook te veel. Ze staan gewoon altijd dag en nacht voor je klaar.
Kortom echt een aanrader.

Team Blauw heeft ons begeleid gedurende de zwangerschap en bevalling. We kijken positief terug op deze tijd. Het contact was fijn, we konden bij jullie terecht met onze vragen en hadden direct het vertrouwen. Ook na de bevalling stonden jullie voor ons klaar als we vragen hadden. Kortom: bedankt voor alles en wie weet tot de volgende keer!

Impressie van de Praktijk

Bekijk hieronder de foto’s van onze praktijk