Team Paars

Wij, de verloskundigen van Lavita, vinden persoonlijke zorg erg belangrijk. Om dit te realiseren, werken we in twee teams: team groen en team paars.

Graag stelt Team Paars zich hieronder voor.

Algemene informatie

Team Paars bestaat uit drie verloskundigen die je kunt verwachten tijdens het spreekuur, namelijk:

  • Tania Kingma
  • Kris de Velink
  • Floor Victor

Onze diensten voor bevallingen en spoed delen we met Team Groen. Het kan dus zijn dat je bij spoed of je bevalling iemand van het andere team treft.

Daarnaast ben je ook van harte welkom op het inloopspreekuur op de dinsdagochtend tussen 9.00-11.00. Deze wordt door onze gespecialiseerde verpleegkundige Ingrid gedaan.

Zij hebben spreekuur op:

  • Maandag ochtend (op Zaans Kleurrijk) en middag
  • Inloopspreekuur Dinsdagochtend (9.00-11.00)
  • Dinsdag middag en avond
  • Woensdag ochtend en middag
  • Vrijdag ochtend en middag

Bij spoedgevallen of ten tijden van de bevalling is Team Paars te bereiken op: 085-0801539 Optie 2

Wil je graag bij Team Paars onder zorg? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Team Paars

De Verloskundigen

Kris Velink, BSC

Kris Velink, BSC

Verloskundige sinds 2009

"Ik geniet enorm als ik door de Zaanstreek rij terwijl de zon schijnt om alle kraamvisites langs te gaan. Persoonlijke zorg met een lach en soms een traan."

Ik mag mezelf met veel trots verloskundige noemen sinds 2009. Sindsdien geniet ik van dit mooie vak met volle teugen. Ik geniet enorm als ik door de Zaanstreek rij terwijl de zon schijnt om alle kraamvisites langs te gaan. Persoonlijke zorg met een lach en soms een traan.

Daarnaast ben ik moeder van 2 prachtige kinderen, dochter Kensi (2017) en zoon Cody (2019).
De combinatie moeder zijn en werken maakt mij een gelukkig mens. Als kers op de taart maak ik graag mooie reizen, ga ik naar festivals en geniet ik van avondjes met vrienden. Lekker de natuur in met mijn kinderen is ook een favoriet. Al met al genoeg te doen.
Ik hoop jullie tegen te komen en een mooie bijdrage te kunnen leveren aan jullie zwangerschap
Tania Kingma, BSC

Tania Kingma, BSC

Verloskundige sinds 2013

"In mijn begeleiding vind ik het belangrijk om hoge kwaliteit te leveren, maar ook warmte. Alles is bespreekbaar en je kunt ons altijd bereiken."

Ik vind elke zwangerschap en bevalling uniek, iedereen beleeft dit anders.

Ik ben Tania, een toegewijde verloskundige. Ik help jou/ jullie graag in dit proces. In mijn begeleiding vind ik het belangrijk om hoge kwaliteit te leveren, maar ook warmte. Alles is bespreekbaar en je kunt ons altijd bereiken. Jullie behoeften moeten beantwoord worden, om deze periode met zoveel mogelijk zelfvertrouwen te beleven.

Ik ben een echte Zaankanter. Ik vind het heerlijk om te werken in de omgeving waarin ik ben opgegroeid. En zo zie ik de baby’tjes die ik geboren heb zien worden ook regelmatig op straat terug.

Toen ik verpleegkundige werd, wist ik al die tijd al dat ik direct door moest leren voor verloskundige. En toen ik een poosje verloskundige was, werd ik ook echoscopiste. Als het nodig is, kan ik extra onderzoek inzetten zonder te hoeven verwijzen naar iemand anders. En eigenlijk wil ik altijd blijven leren en wil ik onze zorgverlening blijven ontwikkelen.

Ik ben in 2017 en 2020 zelf ook moeder geworden van zoontjes Shane en Jaxx. Het moederschap heeft mij in een wat rustiger vaarwater gebracht.

Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten!

Floor Victor, Bsc

Floor Victor, Bsc

Verloskundige sinds 2007

"Ik vind het elke keer weer ontzettend leuk en een uitdaging om jullie te begeleiden in het proces. Om alle vragen te kunnen beantwoorden die jullie hebben en jullie te zien groeien van misschien wat onzeker bij het eerste gesprek op de praktijk tot ervaren ouders bij de nacontrole 6 weken na de bevalling"

Er gebeurd heel veel tijdens een zwangerschap. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal veranderd er veel. Iedereen beleeft dit proces anders. Soms is het een grote roze wolk, en soms kan het niet snel genoeg gaan.

Ik vind het elke keer weer ontzettend leuk en een uitdaging om jullie te begeleiden in dit proces. Om alle vragen te kunnen beantwoorden die jullie hebben en jullie te zien groeien van misschien wat onzeker bij het eerste gesprek op de praktijk tot ervaren ouders bij de nacontrole 6 weken na de bevalling. Die ontwikkeling te zien is elke keer weer een feest.

Ik ben sinds 2007 werkzaam als verloskundige en doe dit werk nog altijd met veel plezier. Het mooiste aan het vak vind ik dat iedereen weer andere behoeften heeft en dat het veel voldoening geeft als ik bij deze behoeften aan kan sluiten door advies te geven of een luisterend oor te bieden. Ook op de momenten dat het even niet allemaal leuk is.

Lavita is een praktijk waar warmte, kunde en vertrouwen voorop staan. Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten. Hopelijk tot snel op de praktijk!