Team Paars

Wij, de verloskundigen van Lavita, vinden persoonlijke zorg erg belangrijk. Om dit te realiseren, werken we in drie teams: team groen, team blauw en team paars.

Graag stelt Team Paars zich hieronder voor.

Algemene informatie

Team Paars bestaat uit drie verloskundigen, namelijk:

  • Janneke Gitsels
  • Tania Kingma
  • Floor Victor

Zij hebben spreekuur op:

  • Maandag ochtend (op Zaans Kleurrijk) en middag
  • Dinsdag middag en avond
  • Donderdag middag en avond

Bij spoedgevallen of ten tijden van de bevalling is Team Paars te bereiken op: 085-0801539 Optie 3

Wil je graag bij Team Paars onder zorg? Geef dit aan bij de assistente bij de aanmelding.

Team Paars

De Verloskundigen

Dr. Janneke Gitsels

Dr. Janneke Gitsels

Verloskundige sinds 1984

"Zowel de zwangerschap als ook de bevalling en het kraambed zijn bijzondere events in het leven; ik vind het een voorrecht om zwangere vrouwen (en hun partners) te begeleiden in de transitie naar het ouderschap."

Lees meer over Janneke

Zowel de zwangerschap als ook de bevalling en het kraambed zijn bijzondere events in het leven; ik vind het een voorrecht om zwangere vrouwen (en hun partners) te begeleiden in de transitie naar het ouderschap. Elke geboorte opnieuw ervaar ik als bijzondere gebeurtenis.

In 2008 heb ik met Nasim de praktijk Lavita opgezet. Vanaf het begin is kwalitatief goede zorg één van onze speerpunten. Dat betekent onder andere, dat enkele van onze collegae academisch zijn geschoold en anderen een andere studie naast verloskunde hebben gedaan. Zelf heb ik naast verloskunde ook theologie gestudeerd; daarnaast ben ik in 2015 gepromoveerd op het thema Religie en besluitvorming rondom prenatale screening op aangeboren afwijkingen en mag me sindsdien dr. Janneke Gitsels noemen. Een ander speerpunt van onze praktijk is dat elke vrouw, ongeacht haar culturele achtergrond of religie, het waard is om ons voor in te zetten.

Wat betreft privé: ik ben getrouwd, mijn man en ik hebben vier dochters en vijf kleinkinderen.

Tania Kingma, BSC

Tania Kingma, BSC

Verloskundige sinds 2013

"In mijn begeleiding vind ik het belangrijk om hoge kwaliteit te leveren, maar ook warmte. Alles is bespreekbaar en je kunt ons altijd bereiken."

Lees meer over Tania

Ik vind elke zwangerschap en bevalling uniek, iedereen beleeft dit anders.

Ik ben Tania, een toegewijde verloskundige. Ik help jou/ jullie graag in dit proces. In mijn begeleiding vind ik het belangrijk om hoge kwaliteit te leveren, maar ook warmte. Alles is bespreekbaar en je kunt ons altijd bereiken. Jullie behoeften moeten beantwoord worden, om deze periode met zoveel mogelijk zelfvertrouwen te beleven.

Ik ben een echte Zaankanter. Ik vind het heerlijk om te werken in de omgeving waarin ik ben opgegroeid. En zo zie ik de baby’tjes die ik geboren heb zien worden ook regelmatig op straat terug.

Toen ik verpleegkundige werd, wist ik al die tijd al dat ik direct door moest leren voor verloskundige. En toen ik een poosje verloskundige was, werd ik ook echoscopiste. Als het nodig is, kan ik extra onderzoek inzetten zonder te hoeven verwijzen naar iemand anders. En eigenlijk wil ik altijd blijven leren en wil ik onze zorgverlening blijven ontwikkelen.

Ik ben in 2017 en 2020 zelf ook moeder geworden van zoontjes Shane en Jaxx. Het moederschap heeft mij in een wat rustiger vaarwater gebracht.

Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten!

Floor Victor, Bsc

Floor Victor, Bsc

Verloskundige sinds 2007

"Ik vind het elke keer weer ontzettend leuk en een uitdaging om jullie te begeleiden in het proces. Om alle vragen te kunnen beantwoorden die jullie hebben en jullie te zien groeien van misschien wat onzeker bij het eerste gesprek op de praktijk tot ervaren ouders bij de nacontrole 6 weken na de bevalling"

Lees meer over Floor

Er gebeurd heel veel tijdens een zwangerschap. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal veranderd er veel. Iedereen beleeft dit proces anders. Soms is het een grote roze wolk, en soms kan het niet snel genoeg gaan.

Ik vind het elke keer weer ontzettend leuk en een uitdaging om jullie te begeleiden in dit proces. Om alle vragen te kunnen beantwoorden die jullie hebben en jullie te zien groeien van misschien wat onzeker bij het eerste gesprek op de praktijk tot ervaren ouders bij de nacontrole 6 weken na de bevalling. Die ontwikkeling te zien is elke keer weer een feest.

Ik ben sinds 2007 werkzaam als verloskundige en doe dit werk nog altijd met veel plezier. Het mooiste aan het vak vind ik dat iedereen weer andere behoeften heeft en dat het veel voldoening geeft als ik bij deze behoeften aan kan sluiten door advies te geven of een luisterend oor te bieden. Ook op de momenten dat het even niet allemaal leuk is.

Lavita is een praktijk waar warmte, kunde en vertrouwen voorop staan. Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten. Hopelijk tot snel op de praktijk!