Team Paars

Wij, de verloskundigen van Lavita, vinden persoonlijke zorg erg belangrijk. Om dit te realiseren, werken we in twee teams: team groen en team paars.

Graag stelt Team Paars zich hieronder voor.

Algemene informatie

Team Paars bestaat uit vier verloskundigen, namelijk:

  • Janneke Gitsels
  • Tania Kingma
  • Kris de Ree-Velink
  • Floor Victor
  • Hannah de Klerk

Daarnaast is Janneke Gitsels de verloskundige die de teams extra ondersteunt bij ziekte of afwezigheid en kun je haar tegen komen op het inloopspreekuur op de dinsdagochtend tussen 9.00-11.00.

Zij hebben spreekuur op:

  • Maandag ochtend (op Zaans Kleurrijk) en middag
  • Inloopspreekuur Dinsdagochtend (9.00-11.00)
  • Dinsdag middag en avond
  • Woensdag ochtend en middag
  • Vrijdag ochtend en middag

Bij spoedgevallen of ten tijden van de bevalling is Team Paars te bereiken op: 085-0801539 Optie 2

Wil je graag bij Team Paars onder zorg? Geef dit aan bij de assistente bij de aanmelding.

Team Paars

De Verloskundigen

Dr. Janneke Gitsels

Dr. Janneke Gitsels

Verloskundige sinds 1984

"Zowel de zwangerschap als ook de bevalling en het kraambed zijn bijzondere events in het leven; ik vind het een voorrecht om zwangere vrouwen (en hun partners) te begeleiden in de transitie naar het ouderschap."

Zowel de zwangerschap als ook de bevalling en het kraambed zijn bijzondere gebeurtenissen in het leven; ik vind het een voorrecht om zwangere vrouwen (en hun partners) te begeleiden in de transitie naar het ouderschap. Elke geboorte opnieuw ervaar ik als bijzondere gebeurtenis.

In 2008 heb ik met mijn lieve collega Nasim de praktijk Lavita opgezet. Vanaf het begin is kwalitatief goede zorg één van onze speerpunten; dat wil zeggen zorg die aansluit bij de huidige wetenschappelijke kennis van góede zorg tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed. Een ander speerpunt is dat elke vrouw, ongeacht haar culturele achtergrond of religie, levenscontext, het waard is om voor in te zetten. Ik geniet telkens weer van de (vertrouwens-)relatie met de individuele zwangere en haar naasten; continue begeleiding zoals één-op-één zorg is wat ik al langere tijd doe en waar ik energie uit haal.

Naast praktiserend verloskundige ben ik ook onderzoeker op het gebied van organisatie van verloskundige zorg en op het gebied van prenatale screening op aangeboren afwijkingen. In 2015 ben ik gepromoveerd, sindsdien mag ik me dr. Janneke Gitsels noemen.

Wat betreft privé: ik ben getrouwd, mijn man en ik hebben vier dochters en ondertussen vijf kleinkinderen met de zesde op komst. Zeer bijzonder was en is het  ook mijn dochters bij hun zwangerschappen, bevallingen en kraambedden te kunnen ondersteunen.

Floor Victor, Bsc

Floor Victor, Bsc

Verloskundige sinds 2007

"Ik vind het elke keer weer ontzettend leuk en een uitdaging om jullie te begeleiden in het proces. Om alle vragen te kunnen beantwoorden die jullie hebben en jullie te zien groeien van misschien wat onzeker bij het eerste gesprek op de praktijk tot ervaren ouders bij de nacontrole 6 weken na de bevalling"

Er gebeurd heel veel tijdens een zwangerschap. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal veranderd er veel. Iedereen beleeft dit proces anders. Soms is het een grote roze wolk, en soms kan het niet snel genoeg gaan.

Ik vind het elke keer weer ontzettend leuk en een uitdaging om jullie te begeleiden in dit proces. Om alle vragen te kunnen beantwoorden die jullie hebben en jullie te zien groeien van misschien wat onzeker bij het eerste gesprek op de praktijk tot ervaren ouders bij de nacontrole 6 weken na de bevalling. Die ontwikkeling te zien is elke keer weer een feest.

Ik ben sinds 2007 werkzaam als verloskundige en doe dit werk nog altijd met veel plezier. Het mooiste aan het vak vind ik dat iedereen weer andere behoeften heeft en dat het veel voldoening geeft als ik bij deze behoeften aan kan sluiten door advies te geven of een luisterend oor te bieden. Ook op de momenten dat het even niet allemaal leuk is.

Lavita is een praktijk waar warmte, kunde en vertrouwen voorop staan. Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten. Hopelijk tot snel op de praktijk!

Hannah de Klerk, MSC

Hannah de Klerk, MSC

Verloskundige sinds 2017

"Ik pas mijn begeleiding aan op jullie wensen: wil je thuis in bad of in het ziekenhuis met pijnstilling bevallen? Wat jullie ook kiezen, ik informeer en ondersteun jullie."

De zwangerschap, de geboorte en het leren kennen van jullie pasgeboren kindje is een speciale periode. Het is een eer om daar als verloskundige zo dichtbij te mogen staan. Meestal is er veel blijdschap, maar soms ook verdriet of zorgen. In al die momenten doe ik mijn best jullie zo goed mogelijk te begeleiden.

Het mooiste aan ons vak vind ik de verschillen tussen alle gezinnen die ik leer kennen. Geen mens, gezin, bevalling of ervaring is hetzelfde. Ik pas mijn begeleiding aan op jullie wensen: wil je thuis in bad of in het ziekenhuis met pijnstilling bevallen? Wat jullie ook kiezen, ik informeer en ondersteun jullie.

Naast het werk als verloskundige ben ik cultureel antropoloog en doe ik promotieonderzoek aan het VUMc naar zorg voor vrouwen die in het verleden seksueel geweld hebben meegemaakt.

Kris de Ree-Velink, BSC

Kris de Ree-Velink, BSC

Verloskundige sinds 2009

"Ik geniet enorm als ik door de Zaanstreek rij terwijl de zon schijnt om alle kraamvisites langs te gaan. Persoonlijke zorg met een lach en soms een traan."

Ik mag mezelf met veel trots verloskundige noemen sinds 2009. Sindsdien geniet ik van dit mooie vak met volle teugen. Ik geniet enorm als ik door de Zaanstreek rij terwijl de zon schijnt om alle kraamvisites langs te gaan. Persoonlijke zorg met een lach en soms een traan.

Daarnaast ben ik moeder van 2 prachtige kinderen, dochter Kensi (2017) en zoon Cody (2019).
De combinatie moeder zijn en werken maakt mij een gelukkig mens. Als kers op de taart maak ik graag mooie reizen, ga ik naar festivals en geniet ik van avondjes met vrienden. Lekker de natuur in met man en kinderen is ook een favoriet. Al met al genoeg te doen.

Ik hoop jullie tegen te komen en een mooie bijdrage te kunnen leveren aan jullie zwangerschap.

Tania Kingma, BSC

Tania Kingma, BSC

Verloskundige sinds 2013

"In mijn begeleiding vind ik het belangrijk om hoge kwaliteit te leveren, maar ook warmte. Alles is bespreekbaar en je kunt ons altijd bereiken."

Ik vind elke zwangerschap en bevalling uniek, iedereen beleeft dit anders.

Ik ben Tania, een toegewijde verloskundige. Ik help jou/ jullie graag in dit proces. In mijn begeleiding vind ik het belangrijk om hoge kwaliteit te leveren, maar ook warmte. Alles is bespreekbaar en je kunt ons altijd bereiken. Jullie behoeften moeten beantwoord worden, om deze periode met zoveel mogelijk zelfvertrouwen te beleven.

Ik ben een echte Zaankanter. Ik vind het heerlijk om te werken in de omgeving waarin ik ben opgegroeid. En zo zie ik de baby’tjes die ik geboren heb zien worden ook regelmatig op straat terug.

Toen ik verpleegkundige werd, wist ik al die tijd al dat ik direct door moest leren voor verloskundige. En toen ik een poosje verloskundige was, werd ik ook echoscopiste. Als het nodig is, kan ik extra onderzoek inzetten zonder te hoeven verwijzen naar iemand anders. En eigenlijk wil ik altijd blijven leren en wil ik onze zorgverlening blijven ontwikkelen.

Ik ben in 2017 en 2020 zelf ook moeder geworden van zoontjes Shane en Jaxx. Het moederschap heeft mij in een wat rustiger vaarwater gebracht.

Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten!