Team Paars

Wij, de verloskundigen van Lavita, vinden persoonlijke zorg erg belangrijk. Om dit te realiseren, werken we in twee teams: team groen en team paars.

Graag stelt Team Paars zich hieronder voor.

Algemene informatie

Team Paars bestaat uit vier verloskundigen, namelijk:

  • Janneke Gitsels
  • Tania Kingma (tijdelijk afwezig)
  • Floor Victor
  • Carola Kuijpers
  • Hannah de Klerk

Daarnaast is Janneke Gitsels de verloskundige die de teams extra ondersteunt bij ziekte of afwezigheid en kun je haar tegen komen op het inloopspreekuur op de dinsdagochtend tussen 9.00-11.00.

Zij hebben spreekuur op:

  • Maandag ochtend (op Zaans Kleurrijk) en middag
  • Inloopspreekuur Dinsdagochtend (9.00-11.00)
  • Dinsdag middag en avond
  • Woensdag ochtend en middag
  • Vrijdag ochtend en middag

Bij spoedgevallen of ten tijden van de bevalling is Team Paars te bereiken op: 085-0801539 Optie 2

Wil je graag bij Team Paars onder zorg? Geef dit aan bij de assistente bij de aanmelding.

Team Paars

De Verloskundigen

Dr. Janneke Gitsels

Dr. Janneke Gitsels

Verloskundige sinds 1984

"Zowel de zwangerschap als ook de bevalling en het kraambed zijn bijzondere events in het leven; ik vind het een voorrecht om zwangere vrouwen (en hun partners) te begeleiden in de transitie naar het ouderschap."

Lees meer over Janneke

Zowel de zwangerschap als ook de bevalling en het kraambed zijn bijzondere gebeurtenissen in het leven; ik vind het een voorrecht om zwangere vrouwen (en hun partners) te begeleiden in de transitie naar het ouderschap. Elke geboorte opnieuw ervaar ik als bijzondere gebeurtenis.

In 2008 heb ik met mijn lieve collega Nasim de praktijk Lavita opgezet. Vanaf het begin is kwalitatief goede zorg één van onze speerpunten; dat wil zeggen zorg die aansluit bij de huidige wetenschappelijke kennis van góede zorg tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed. Een ander speerpunt is dat elke vrouw, ongeacht haar culturele achtergrond of religie, levenscontext, het waard is om voor in te zetten. Ik geniet telkens weer van de (vertrouwens-)relatie met de individuele zwangere en haar naasten; continue begeleiding zoals één-op-één zorg is wat ik al langere tijd doe en waar ik energie uit haal.

Naast praktiserend verloskundige ben ik ook onderzoeker op het gebied van organisatie van verloskundige zorg en op het gebied van prenatale screening op aangeboren afwijkingen. In 2015 ben ik gepromoveerd, sindsdien mag ik me dr. Janneke Gitsels noemen.

Wat betreft privé: ik ben getrouwd, mijn man en ik hebben vier dochters en ondertussen vijf kleinkinderen met de zesde op komst. Zeer bijzonder was en is het  ook mijn dochters bij hun zwangerschappen, bevallingen en kraambedden te kunnen ondersteunen.

Floor Victor, Bsc

Floor Victor, Bsc

Verloskundige sinds 2007

"Ik vind het elke keer weer ontzettend leuk en een uitdaging om jullie te begeleiden in het proces. Om alle vragen te kunnen beantwoorden die jullie hebben en jullie te zien groeien van misschien wat onzeker bij het eerste gesprek op de praktijk tot ervaren ouders bij de nacontrole 6 weken na de bevalling"

Lees meer over Floor

Er gebeurd heel veel tijdens een zwangerschap. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal veranderd er veel. Iedereen beleeft dit proces anders. Soms is het een grote roze wolk, en soms kan het niet snel genoeg gaan.

Ik vind het elke keer weer ontzettend leuk en een uitdaging om jullie te begeleiden in dit proces. Om alle vragen te kunnen beantwoorden die jullie hebben en jullie te zien groeien van misschien wat onzeker bij het eerste gesprek op de praktijk tot ervaren ouders bij de nacontrole 6 weken na de bevalling. Die ontwikkeling te zien is elke keer weer een feest.

Ik ben sinds 2007 werkzaam als verloskundige en doe dit werk nog altijd met veel plezier. Het mooiste aan het vak vind ik dat iedereen weer andere behoeften heeft en dat het veel voldoening geeft als ik bij deze behoeften aan kan sluiten door advies te geven of een luisterend oor te bieden. Ook op de momenten dat het even niet allemaal leuk is.

Lavita is een praktijk waar warmte, kunde en vertrouwen voorop staan. Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten. Hopelijk tot snel op de praktijk!

Carola Kuijpers, BSC

Carola Kuijpers, BSC

Verloskundige sinds 2019

"Wat is het een prachtig vak: geen zwangere, barende of kraamvrouw is hetzelfde. Ik hecht veel waarde aan ieder zijn individuele wensen."

Lees meer over Carola

Sinds september 2020 ben ik het nieuwe gezicht bij Lavita. De geboortezorg heeft mij altijd geïnteresseerd. Als jong meisje, wilde ik kraamverzorgster worden. Tijdens mijn stage in de kraamzorg kwam ik in aanraking met de verloskundige en toen bedacht ik mij wat ik echt wilde worden. Ik wilde geen kraamverzorgster maar verloskundige! Dit was mijn drijfveer om door te leren.

Eerst heb ik de opleiding tot algemeen verpleegkundige gevolgd en deze heb ik in 2011 afgerond. Al snel werkte ik op de kraamafdeling en verloskamers van het OLVG-West. Daar heb ik de kans gegrepen om mij te specialiseren als obstetrie-verpleegkundige, zodat ik de vrouw en partner kon bijstaan tijdens de bevalling en de verloskundige, arts en gynaecoloog kon assisteren. Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt, het kon soms hectisch zijn, maar we deden het altijd samen als team. Toch miste ik als obstetrie-verpleegkundige het contact met de mensen. Ik zag de vrouwen en partner vaak alleen tijdens de baring en daarna niet meer. Dat terwijl ik het juist erg leuk vind om een band op te bouwen met de toekomstige ouders. Ik ben daarom in september 2015 gestart met de opleiding tot verloskundige in Amsterdam.

In mei 2019 ben ik beëdigd tot verloskundige en nu ruim een jaar werkzaam als verloskundige. Ik heb gewerkt bij verschillende praktijken in de Zaanstreek en Kennemerland. En wat is het een prachtig vak: geen zwangere, barende en kraamvrouw is hetzelfde. Geen dag is hetzelfde en dat maakt mijn vak elke dag weer leerzaam en interessant. Ik hecht veel waarde aan ieder zijn individuele wensen.

Hannah de Klerk, MSC

Hannah de Klerk, MSC

Verloskundige sinds 2017

"Ik pas mijn begeleiding aan op jullie wensen: wil je thuis in bad of in het ziekenhuis met pijnstilling bevallen? Wat jullie ook kiezen, ik informeer en ondersteun jullie."

Lees meer over Hannah

De zwangerschap, de geboorte en het leren kennen van jullie pasgeboren kindje is een speciale periode. Het is een eer om daar als verloskundige zo dichtbij te mogen staan. Meestal is er veel blijdschap, maar soms ook verdriet of zorgen. In al die momenten doe ik mijn best jullie zo goed mogelijk te begeleiden.

Het mooiste aan ons vak vind ik de verschillen tussen alle gezinnen die ik leer kennen. Geen mens, gezin, bevalling of ervaring is hetzelfde. Ik pas mijn begeleiding aan op jullie wensen: wil je thuis in bad of in het ziekenhuis met pijnstilling bevallen? Wat jullie ook kiezen, ik informeer en ondersteun jullie.

Naast het werk als verloskundige ben ik cultureel antropoloog en doe ik promotieonderzoek aan het VUMc naar zorg voor vrouwen die in het verleden seksueel geweld hebben meegemaakt.

Tijdelijk Afwezig

Tania Kingma, BSC

Tania Kingma, BSC

Verloskundige sinds 2013

"In mijn begeleiding vind ik het belangrijk om hoge kwaliteit te leveren, maar ook warmte. Alles is bespreekbaar en je kunt ons altijd bereiken."

Lees meer over Tania

Ik vind elke zwangerschap en bevalling uniek, iedereen beleeft dit anders.

Ik ben Tania, een toegewijde verloskundige. Ik help jou/ jullie graag in dit proces. In mijn begeleiding vind ik het belangrijk om hoge kwaliteit te leveren, maar ook warmte. Alles is bespreekbaar en je kunt ons altijd bereiken. Jullie behoeften moeten beantwoord worden, om deze periode met zoveel mogelijk zelfvertrouwen te beleven.

Ik ben een echte Zaankanter. Ik vind het heerlijk om te werken in de omgeving waarin ik ben opgegroeid. En zo zie ik de baby’tjes die ik geboren heb zien worden ook regelmatig op straat terug.

Toen ik verpleegkundige werd, wist ik al die tijd al dat ik direct door moest leren voor verloskundige. En toen ik een poosje verloskundige was, werd ik ook echoscopiste. Als het nodig is, kan ik extra onderzoek inzetten zonder te hoeven verwijzen naar iemand anders. En eigenlijk wil ik altijd blijven leren en wil ik onze zorgverlening blijven ontwikkelen.

Ik ben in 2017 en 2020 zelf ook moeder geworden van zoontjes Shane en Jaxx. Het moederschap heeft mij in een wat rustiger vaarwater gebracht.

Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten!