Anticonceptie

Welke methode past het beste bij jou?

De verloskundige bespreekt altijd het onderwerp anticonceptie met je in het kraambed, zodat je rustig kan nadenken over welke methode het beste bij jou past. Ze geeft je advies en begeleid je in het maken van een keuze. De keuze is o.a. afhankelijk of je borst-of flesvoeding geeft.
Alle vormen van anticonceptie kunnen worden voorgeschreven door de verloskundigen van Lavita. Mocht je kiezen voor een spiraal: in elke team 1 gespecialiseerd verloskundige die bevoegd is een spiraal te plaatsen. Vanaf 10 weken na je bevalling kan een spiraal geplaatst worden.

6 weken na de bevalling kun je contact met ons opnemen voor een afspraak. De spiraal zelf wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Het plaatsen ervan door de verloskundige wordt door Zilveren Kruis vergoed. Indien je elders verzekerd bent, kun je dit het beste navragen bij je zorgverzekeraar. Indien je verzekeraar de plaatsing van het spiraal niet vergoedt, kun je een spiraal bij ons laten plaatsen voor € 58,-

In principe is het na de plaatsing van een spiraal niet noodzakelijk om een echo te maken; de zorgverzekeraar vergoedt deze echo niet. Echter kun je hier wel voor kiezen. De kosten voor deze echo bedragen € 35,-. Dit kan een vaginale echo zijn.

Zes weken na het plaatsen van een spiraal, krijg je een nacontrole bij de verloskundige die de spiraal heeft geplaatst. Uiteraard kun je altijd bellen met vragen of het contactformulier invullen; in dat laatste geval nemen wij contact met jou op.

Voor meer informatie kun je ook kijken op http://www.anticonceptie.nl

Stel een vraag of meld je direct aan

Lavita Verloskundigenpraktijk

Beste zwangere vrouwen en partners,

Vanaf vandaag, 02-10-2020, zullen wij een mondkapje dragen tijdens alle contact-momenten. Wij verzoeken ook jullie dringend om een mondkapje te dragen. Alleen jullie partner mag aanwezig zijn bij de controle. Deze nieuwe maatregelen gelden zowel voor onze locatie op de Zorgboulevard aan het ZMC als op locatie Kleurrijk.
We houden jullie per mail en via het kopje "Corona" op de website op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de geboortezorg tijdens deze pandemie.

Warme groet,

Team Lavita
075-6502174
info@lavita-verloskundigen.nl
www.verloskundigenzaandam.nl