Een-op-Een Zorg

Wil je liever één vaste verloskundige zien tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd? Ook dat kan bij Lavita.
We leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat en bij welke van onze verloskundige je hierbij terecht kan.

Hoe werkt Een-op-Een Zorg?

Een-op-een Zorg (wordt ook wel caseload verloskunde genoemd)  is een vorm van verloskundige zorg waarbij je één vaste verloskundige tijdens je zwangerschap, bevalling en kraambed ziet.
Ook zul je haar zien ten tijde van spoed of indien er extra controles nodig zijn. Bij Lavita hebben wij twee verloskundigen die deze vorm van zorg leveren. Dit zijn Nasim Yadegari en Janneke Gitsels. Onder aan deze pagina stellen zij zich graag aan je voor.

Belangrijk om te weten

Er zijn wel een aantal dingen die belangrijk zijn om je te beseffen indien je kiest voor een-op-een zorg:

  • Elke verloskundige kan maar een maximaal aantal cliënten onder haar hoede hebben, het kan dus zijn dat zij “vol” zit en je dus toch in het team (van jouw keuze) wordt geplaatst
  • Het kan voorkomen dat de verloskundige waar jij een-op-een zorg bij krijgt ziek is, vast staat bij een andere bevalling of zodanige omstandigheden heeft dat zij jou op dat moment niet zelf kan zien. In dat geval zal zij jou uitleggen wie je dan kunt bellen. Het kan dus voorkomen dat je een keer een andere verloskundige ziet. Dit komt echter zeer weinig voor.
  • Indien je je verloskundige nodig hebt bel je altijd naar het nummer wat zij jou gegeven heeft. Ons algemene dienstnummer hoef je dus niet meer te gebruiken.

Heb je vragen over deze vorm van zorg? Of wil je graag kennismaken met Nasim of Janneke?
Meld je via onderstaande knop aan bij onze assistente!

Een-op-Een Zorg

De Verloskundigen

Dr. Janneke Gitsels

Dr. Janneke Gitsels

Verloskundige sinds 1984

"Ik geniet telkens weer van de (vertrouwens-)relatie met de individuele zwangere en haar naasten; continue begeleiding zoals één-op-één zorg is wat ik al langere tijd doe en waar ik energie uit haal."

Zowel de zwangerschap als ook de bevalling en het kraambed zijn bijzondere gebeurtenissen in het leven; ik vind het een voorrecht om zwangere vrouwen (en hun partners) te begeleiden in de transitie naar het ouderschap. Elke geboorte opnieuw ervaar ik als bijzondere gebeurtenis.

In 2008 heb ik met mijn lieve collega Nasim de praktijk Lavita opgezet. Vanaf het begin is kwalitatief goede zorg één van onze speerpunten; dat wil zeggen zorg die aansluit bij de huidige wetenschappelijke kennis van góede zorg tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed. Een ander speerpunt is dat elke vrouw, ongeacht haar culturele achtergrond of religie, levenscontext, het waard is om voor in te zetten. Ik geniet telkens weer van de (vertrouwens-)relatie met de individuele zwangere en haar naasten; continue begeleiding zoals één-op-één zorg is wat ik al langere tijd doe en waar ik energie uit haal.

Naast praktiserend verloskundige ben ik ook onderzoeker op het gebied van organisatie van verloskundige zorg en op het gebied van prenatale screening op aangeboren afwijkingen. In 2015 ben ik gepromoveerd, sindsdien mag ik me dr. Janneke Gitsels noemen.

Wat betreft privé: ik ben getrouwd, mijn man en ik hebben vier dochters en ondertussen vijf kleinkinderen met de zesde op komst. Zeer bijzonder was en is het  ook mijn dochters bij hun zwangerschappen, bevallingen en kraambedden te kunnen ondersteunen.

Nasim Yadegari, MsC

Nasim Yadegari, MsC

Verloskundige sinds 2006

"Samen met mijn lieve collega Janneke, bieden we al ruime tijd deze vorm van één-op- één-zorg aan. Voor sommige zwangeren is deze vorm van zorg van meerwaarde en daar haal ik veel energie en voldoening uit. "

Regelmatig horen wij als verloskundigen dat we wel een heel bijzonder beroep hebben. Dat kan ik uiteraard helemaal beamen. Een vrouw en haar partner begeleiden tijdens de zwangerschap, een vertrouwensband opbouwen en samen toeleven naar de bevalling en de dagen erna is een heel bijzonder en intiem proces. Mijn streven is voor elke vrouw de best mogelijke zorg te bieden door evidence-based practice te combineren met de wens van de zwangere. 

Iedere vrouw is uniek en heeft haar eigen waarden en normen betreft haar zwangerschap en bevalling. Mijn taak is dan ook naast het medische zorg te onderzoeken wat jouw wensen zijn en hoe jij het beste begeleid kan worden in een toch wel spannende fase van je leven. Het kan zijn dat je daarbij door één vaste verloskundige begeleid wilt worden. Als dat het geval is, kun je dat aangeven bij ons. Samen met mijn lieve collega Janneke, bieden we al ruime tijd deze vorm van één-op- één-zorg aan. Voor sommige zwangeren is deze vorm van zorg van meerwaarde en daar haal ik veel energie en voldoening uit. 

Wat betreft privé: ik ben getrouwd en samen hebben we 2 kinderen, Nora en Milad. Zelf moeder worden heeft een positieve bijdrage geleverd aan mijn kijk op zwanger zijn. Soms is het een voordeel om zelf iets meegemaakt te hebben. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten en samen toe te leven naar de komst van jullie kind.