De praktijk

Hoogkwalitatief en laagdrempelige zorg

Lavita staat voor hoogkwalitatief en laagdrempelige zorg. We vinden dat elke vrouw uniek is en bieden jou en je partner de ruimte om dit traject op je eigen wijze te doorlopen. Hierbij houden we rekening met je afkomst, achtergrond en je omgeving. Dit is van belang om een goed zorgpad voor jou en je partner op te kunnen stellen. Er is altijd ruimte om je wensen ten aanzien van je zwangerschap, bevalling en kraamtijd met ons te bespreken.

De praktijk is van start gegaan op 1 april 2008 en sindsdien hebben we vele zwangeren en hun partners begeleid tijdens dit mooie maar ook spannende tijd. We hechten als praktijk veel waarde aan evidence based handelen. Dit betekent dat we onze zorg steeds aanpassen naar nieuwe inzichten in de geboorte zorg. We zijn zelf zeer actief in deelname aan verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Er werken meerdere academisch geschoolde verloskundigen bij Lavita met o.a. een gepromoveerde. Dit is van belang voor goede zorg voor moeder en kind nu en in de toekomst.

Ook in de toekomst willen we professionele en adequate verloskundigen en daarom zijn wij een opleidingspraktijk aangesloten bij de Verloskunde Academie Amsterdam. Dat betekent dat je regelmatig verloskundigen in opleiding tegen kan komen op de praktijk. Als je dit liever niet wenst, kun je dit aangeven op elke moment tijdens je zwangerschap.

Lavita werkt nauw samen met gynaecologen, kinderartsen, O&G verpleegkundigen, kraamzorg, consultatiebureau, huisartsen en andere partners in de geboortezorg. Dit is van belang om jou en je kind zo een gezond mogelijke start te kunnen geven. We zijn onderdeel van VSV Zaanstreek (Verloskundig Samenwerkings Verband) en hebben met verschillende disciplines structureel overleg om de zorg voor de zwangere zo adequaat mogelijk te houden. Dit betekent dat we laagdrempelig met elkaar overleggen en dit resulteert in betere zwangerschapsuitkomsten.

Wat mag je van ons verwachten:

Een open houding ten aanzien van al je wensen gedurende de tijd dat je bij ons onder zorg bent. Geen vraag is te veel en als je je zorgen maakt, kun je dit altijd met ons bespreken. Je mag ons daarom altijd bellen. We zullen dan je vraag beantwoorden en indien nodig je thuis bezoeken.

Tijdens de bevalling vinden we continuiteit van zorg en coaching van belang. Of je thuis wilt bevallen of in het ziekenhuis, we zullen je ten alle tijden zo goed mogelijk hierin begeleiden en ondersteunen.

We organiseren structureel een bevalavond voor al onze zwangeren en hun partners. Op deze wijze kunnen we jou en je partner zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling. Op deze avond komen onderwerpen aan bod zoals; hoe kan een bevalling beginnen?, wanneer moet ik bellen?, hoe om te gaan met de pijn?, pijnbestrijding en uiteraard de kraamtijd.

Missie:

Ons doel is uiteraard een gezonde moeder en kind. Maar er zijn nog vele andere aspecten die van belang zijn. Wat ons nog gelukkiger maakt, is wanneer we een moeder en haar partner zien met hun pasgeboren kind, trots en goed terugkijkend op de bevalling en de gehele traject die eraan vooraf ging. Onze taak is niet alleen het verzorgen van het medische gedeelte maar ook een vrouw en haar partner zodanig voor te bereiden dat ze met vertrouwen de bevalling tegemoet gaan. Dan kunnen we de zorg na de kraamweek met een goed gevoel afsluiten!

We hopen jullie te kunnen verwelkomen bij Lavita en samen toe te leven naar de komst van jullie kind!

Hartelijke groeten van de verloskundigen van Lavita

De Praktijk

Verloskundigenpraktijk Lavita
Gevestigd aan de Zorgboulevard, in het Zaans Medisch Centrum

Koningin Julianaplein 30
1502 DV  Zaandam

Algemeen telefoonnummer
075-6502174

Algemeen e-mailadres
info@lavita-verloskundigen.nl

Online aanmelden

Stel een vraag of meld je direct aan

Zorgboulevard Zaans Medisch Centrum

Koningin Julianaplein 30

1502 DV Zaandam

Tel 075 6502174


Parkeren in de parkeergarage van het Zaans Medisch Centrum.


Openbaar vervoer: Routeplanner per openbaar vervoer

Gezondheidscentrum Zaans Kleurrijk

Bristolroodstraat 164

1503 NZ Zaandam

Tel 075 6502174


Gratis parkeren


Openbaar vervoer: Routeplanner per openbaar vervoer